CALL OF DUTY: BLACK OPS 3

Kaikkia Call of Duty –pelejä enemmän tai vähemmän pelanneena voin sanoa, että Black Ops 3 tuo pelisarjasta ehkä kaikkein vähiten uutta kehiin. Ensimmäinen Black Ops pohjautui vakoilemiseen, salaliittoteorioihin ja hiukan synkempään tarinankerrontaan. Black Ops 2 puolestaan sekoitti siihen hiukan sci-fiä ja sekoitti tarinoissaan menneisyyden ja lähitulevaisuuden keskenään. Black Ops 3 puolestaan keskittyy yksinomaan sci-fiin, joka näkyy myös pelissä esiintyvissä voimakkaammissa supervoimia omaavissa sotilaissa.

Muutoin peli kuitenkin on aika lailla ensimmäistä ja toista versiota mukaileva tyyliltään, vaikkakin kyberominaisuudet tuovatkin omalla tavalla peliin paljon kaivattua potkua. Todettakoon vielä kuitenkin se, että jossei ole milloinkaan lämmennyt Call of Dutylle, ei tämä peli saa asiassa aikaan minkäänlaista muutosta. Kaikista lisäyksistään huolimatta Black Ops 3 –pelistä puuttuu innovaatiota, joka jättää sen ainakin omalla listallani keskinkertaisten pelien sarjaan. Jos Call of Duty –pelit sen sijaan ovat aina kuuluneet suosikkeihin, voi Black Ops 3:lla olla paljonkin annettavaa.

 

Call of duty black ops3

 

Hyvät asiat CoD Black Ops kolmosessa

 

Pidän erityisesti siitä, kuinka pelin valmistamiseen, suunnitteluun ja hahmojen kehittämiseen on selkeästi laitettu paljon aikaa ja vaivaa. Pelissä on myös huikeita scifi-maisemia sekä upeita, eksoottisia paikkoja kuten Egypti ja Singapore. Vaikka kaikille Call of Dutyn versioille ovatkin tunnusomaisia ruskean ja harmaan eri sävyt, astuu Black Ops 3 kuitenkin hyvällä tavalla esiin selkeästi runsaammalla värien kirjolla ja upealla valaistuksella. Kartat ovat niin ikään aiempaan verrattuna siistejä ja tyylikkäitä.Toisinaan Black Ops 3 -peliä pelatessa fiilikset nousevat aivan kattoon sellaisina hetkinä, kun pelissä vallitsema tunnelma, upeat grafiikat ja pelattavan hahmon huikeat kybervoimat yhdistyvät erittäin toimivaksi kokonaisuudeksi ja kaikki osuu kerralla nappiin.

Joku saattaisi kehua Black Ops 3:n uusia toiminnallisia ominaisuuksia viihdyttäviksi ja hauskoiksi. Peliin lisätyt uudet tavat liikkua tekevät kieltämättä pelaamisesta jollain tavalla sujuvampaa ja mahdollistavat etenkin kehittyneemmille pelaajille enemmän tilaa luovuudelle ja taitojensa näyttämiselle. Minun on kuitenkin pakko sanoa, että tämä oli omalla kohdallani ennemminkin turhautumista aikaansaava muutos. Call of Duty on tunnetusti peli, jossa pelaaja ei ole koskaan täysin turvassa. Nyt kun hahmot pystyvät juoksemaan seinillä, loikkaamaan entistä korkeammalle ja liukumaan salamannopeasti maata pitkin, tekee se vihollisten ampumisesta ärsyttävän hankalaa, eikä missään rakennuksessa ole mahdollisuutta piiloutumiseen, sillä jostain saattaa yhtäkkiä pompata odottamatta vihollinen esiin.

 

Call of duty 3

 

Toinen Black Ops 3:sta koskeva kritiikkini kohdistuu siihen, kuinka peli on melko huonosti optimoitu pöytäkoneella käytettäväksi. Se jämähtää paikoilleen kriittisillä hetkillä, hiiri ei toimi kunnolla ja välillä siinä esiintyy muitakin bugeja, kuten se, etteivät tietyt pinnat kuten ruohikko tai seinän väri näyttäydy laisinkaan. Kun pelasin Black Ops 3:n konsoliversiota kaverilla, huomasin heti selkeän eron. Tuntuu siltä, kuin pöytäkoneelle julkaistu peliversio on vähän hätäisesti kehitelty, mutta saattaahan omankin koneeni suorituskyvyssä olla jotain vikaa. Tämän tasoisessa ja näin suurelle yleisölle kohdennetussa pelissä ei kuitenkaan pitäisi esiintyä juuri ollenkaan bugeja.

Suosittelisin Black Ops 3 –peliä sellaiselle pelaajalle, joka nauttii äärimmäisen kilpailuhenkisestä ja tarkasta pelaamisesta. Jos tykkää pelata porukalla ja pyrkiä yhdessä tuhoamaan vihollisten alueita, muodostuu tästä pelistä luultavasti kaikista mieluisin versio kaikista CoD-peleistä. Itse peli oli miellyttävä kokemus, mutta se ei kuitenkaan yllä suosikkipelieni kärkeen. Pelissä on omaan makuuni liikaa tarinankerrontaa, turhia osioita ja ylimääräistä höystöä, jotka saavat sen vaikuttamaan enemmän elokuvalta kuin toimintapeliltä. Black Ops 3 –peliä olen pelannut nyt neljään otteeseen, mutta koska se tuntuu jotenkin junnaavan yhä paikallaan, taidan jättää pelin muille pelattavaksi.

 

CoD Black Ops 3

Arvostus Pelistä
  • Jännitys
  • Grafiikka
  • Yleinen arvostus pelistä
3.5
Sending
User Review
0 (0 votes)