Counter Strike GO – Monipuolinen ammuntapeli

Counter Strike on lähes kaikkien tuntema pelisarja, jossa strateginen toiminta yhdistyy varsin aidontuntuiseen ammuskeluun. Hidden Path Entertainmentin ja Valven kehittämä Counter Strike Global Offensive eli GO on pelisarjan viimeisin tulokas, joka tuo merkittäviä muutoksia takavuosien ammuskelupeliin ulkoasun muodonmuutoksen, uusien aseiden ja pelitilojen myötä. Perusidea on kuitenkin sama, joten mikäli ammuskelupelit eivät tunnu omalta jutulta, ei Counter Strike GO luultavasti ole kaikkein paras valinta. Luulisin, että peli miellyttää kaikkein eniten niitä, jotka ovat tutustuneet pelisarjaan jo ennestään sekä tietysti niitä, jotka tykkäävät sota- ja räiskintäpeleistä. Peli julkaistiin vuonna 2012 ja sitä voi pelata Windowsilla, OSX:lla, Linuxilla, PS 3:lla ja Xbox 360:lla. Se on keikkunut jo vuosia suosituimpien pelien listalla, enkä yhtään ihmettele miksi.

GO poikkeaa melko lailla muista ammuntapeleistä kuten CoD:ista tai Battlefieldistä. Tämä peli keskittyy pieniin terroristiyksikköihin ja terrorisminvastaisiin vastaisiin yksikköihin, jotka suorittavat erilaisia tehtäviä sen sijaan, että ne tappaisivat kaiken vastaan tulevan. Itse eniten pidän Counter Strike GO:ssa siitä, että pelaaja haastetaan kehittämään hyvin monenlaisia eri taitoja. Tässä pelissä menestyäkseen täytyy osata liikkua varovaisesti, laukaista ase harkiten ja miettiä, kuinka toimia ryhmässä siten, että saa aikaan parhaan mahdollisen tuloksen.

Peli voi olla virheen osuessa kohdalle ohi jopa 30 sekunnissa ja jokainen luoti on tärkeä. Myös kommunikaatio joukkueen jäsenten välilä on tärkeää, oli kyseessä sitten tukijoukkojen kutsuminen puolustustilanteeseen tai hyökkäyksen järjestäminen johonkin tiettyyn kohteeseen. Pidän myös uudesta kustomoitujen äänten lisäyksestä tavallisten käskyjen rinnalla, sillä niiden avulla jokainen joukkue voi tehdä itsestään hiukan muista erottuvan ja persoonallisemman.  Jos on pelannut Counter Striken edellisiä versioita, tulee GO tuntumaan luultavasti varsin kotoisalta kaikista muutoksistaan huolimatta.

 

Counter strike global offensive

 

Counter Striken grafiikat ja asevalikoima

 

Pelin grafiikat ovat parantuneet hurjasti ja asevalikoima on ehkä muuttunut jonkin verran, mutta peli tarjoaa yhä samanlaista jännitystä kuin ennen muinoin. Itse kymmenisen vuotta sitten Counter Strikeä pelanneena minun on kuitenkin todettava, että osittain GO:ta pelatessa tuntuu, että peliä olisi pelannut joskus aiemminkin. Muutaman viikon jaksaa pelastaa sidottuja panttivankeja toimistorakennuksesta, mutta sitten ainakin itseäni alkoi hiukan jo puuduttaa pelin samankaltaisuus.

Counter Strike GO:sta löytyy monia klassikkokarttoja kuten atsteekkiteemainen kartta, mutta uusien karttojen valikoima voisi olla vieläkin laajempi. Pelissä käytössä oleva valikko tuntuu hiukan kömpelöltä sekä pöytäkoneelle ja konsolille sovitetulta versiolta. Suurin osa säännöllisistä pelaajista käyttää pikanäppäimiä pelin pelaamisessa, mutta mikäli haluaa käyttää valikkoa, on se erityisesti tietokoneelta käsin erittäin turhauttavaa.

 

Conter Strike Go

 

Global Offensivessa tarjolla olevat aseet ovat suurimmaksi osaksi tuttuja aiemmista peleistä, mutta valikoimassa on toki pieniä muutoksia. Molotovit ja käsikranaatit tarjoavat monipuolisempia taktiikoita käytettäväksi heittoaseihin. Tässä pelissä on mahdollista esimerkiksi asettaa esteitä teille, joka avaa käyttöön valtavasti uusia strategioita. Jos on kuitenkin ennenkin pelannut Counter Strikea, pääsee pelin kulkuun varsin nopeasti kiinni. Mielestäni Counter Strike GO on kaikkine yksityiskohtineen oikeastaan aika vaativa peli.

Koska se on ollut markkinoilla jo vuosia, on sille kehittynyt varsin vakaa pelaajakunta, joka on myöskin varsin kilpailuhenkinen. Tämä saattaa käännyttää pois aivan vasta-alkajat, setenkin uudet pelaajat saattavat saada osakseen hiukan tylyäkin kohtelua. Jos pelaa muutaman kaverin kanssa samassa joukkueessa, on aloittaminen silloin huomattavasti pehmeämpää.Kaiken kaikkiaan voisin suositella tätä peliä ihan kaikille, mutta etenkin aloittelijoiden kannattaa pysyä alussa sinnikkäästi mukana ja opetella mahdollisimman nopeasti pelin perussäännöt. Itse olen sen verran kilpailuhenkinen, että nautin CS GO:n tuomasta haasteesta.

 

Counter strike global

Arvostus Pelistä
  • Jännitys
  • Grafiikka
  • Yleinen arvostus pelistä
4.7