Dota II on nykyään tosi suosittu peli

Aloitin viitisen vuotta sitten huvin vuoksi Dota 2 –pelin pelaamisen kuuden hengen kaveriporukalla. Tästä porukastamme vielä kolme pelaa peliä säännöllisesti, joka kertoo jo jotain Dota 2:n koukuttavuudesta. Peliä voi pelata niin pöytä- kuin mobiililaitteellakin, mutta omat kokemukseni ovat opettaneet, ettei peli vielä toimi parhaimmalla mahdollisella tavalla ainakaan Mac-laitteella.

Dota 2 pärjää tällä hetkellä erittäin vahvasti pelimarkkinoilla. Sitä voi pitää tavanomaista palkitsevampana ja myös sosiaalisempana pelinä, ja vaikka se onkin tajuttoman suosittu peli, tuntuu se samalla myös mukavasti haasteelliselta vaihtoehdolta, johon ihan kuka tahansa ei saa kunnon tuntumaa. Toimintaa ja strategioita pursuileva Dota 2 on peli, jota voi pelata niin ammattimaisesti kuin myös rennosti huvin vuoksi, jonka vuoksi sillä onkin miljoonia innokkaita faneja ympäri maailmaa. Olen sen verran pelannut erilaisia pelejä, että voisin luokitella Dota 2:n kuitenkin ennen kaikkea hardcore-pelaajien valinnaksi.

Tämä on peli, jossa taidokkaat pelaajat löytävät toisensa, sillä joukkuepelaaminen on pelissä suuressa roolissa. Jos jossain mokaa, närkästyvät kanssapelaajat kuitenkin helposti, joka on valitettavaa, mutta toisaalta myös ymmärrettävää. Etenkin naispuolisena pelaajana erittäin miesvaltaisessa ympäristössä olen joutunut kokemaan sen, että meidän on hankalampaa saada osaksemme kunnioitusta ja arvostusta. Asiaankuulumaton kielenkäyttö tosin saa minut vaan sisustumaan ennestään, mutta ei siitä sen enempää!

 

Dota 2 peli

Dota 2 pärjää tällä hetkellä erittäin vahvasti pelimarkkinoilla

 

Dota 2 -pelissä pelaajan tulee valita yli sadan sankarin joukosta itselleen mieluisin hahmo ja liittyä sen kanssa yhteen kahdesta viiden hengen joukkueesta. Nämä sankarit sitten taistelevat joukkueissaan vastapuolta vastaan upean fantasiamaailman hallinnasta. Jokaisella Dota 2:ssa esiintyvistä sankareista on omat erityiset taitonsa ja kykynsä, joita on neljä tai useampi kerralla. Nämä taidot puolestaan yhdistyvät joukkuetovereiden taitoihin odottamattomilla tavoilla ja saaden aikaan sen, että jokainen peli tuntuu aivan omanlaiseltaan. Minusta tuntuu, että juuri tämä on Dota-manian suurin selittäjä.

Dota 2:n sankareiden perusajatuksena on päästä tuhoamaan vihollisen tukikohta. Vihollista vastaan voi hyökätä muun muassa puolustustornien kautta. Mitä enemmän tappaa, sitä enemmän tienaa ja mitä enemmän ostaa, sitä enemmän tappaa. Olen myös sitä mieltä, että Dota 2 on yksi tietokonepelien kehittyneimpiä audiovisuaalisia kokonaisuuksia. Pelin pinnan alla kytee kuitenkin myös äärettömästi syvyyttä ja monipuolisuutta ja siksi se tunnetaankin tunnetaankin poikkeuksellisen haasteellisena ja kärsivällisyyttä kysyvänä pelinä. Monet ominaisuudet kuten Rupture, Purge sekä piilo-RNG ovat asioita, joiden täydellinen ymmärtäminen vaatii ahkeraa pelaamista. Dota 2:n pelaaminen onnistuu toki perusasiat hallitsemalla, mutta sellainen pelaaja, jolla on syvempää ymmärrystä pelin hienoudesta, on ehdottomasti niskan päällä.

 

Dota 2

 

Voisinpa melkein luvata, että kaikkien näiden yksityiskohtien opetteleminen on vaivan arvoista. Omalla kohdallani ehdin pelata Dota 2 –peliä lähemmäs 80 tunnin verran, ennen kuin pystyin nostamaan voittoprosenttini edes 50:n yläpuolelle. Kun alkaa vihdoin saavuttamaan asioita, tuntuu pelaamiseen käytetty aika täysin kannattavalta. En tosin edes halua tietää, kuinka moni kanssapelaajistani ja vastustajistani on 13-vuotias elektronista musiikkia taukoamatta kuunteleva teini.

Melkeinpä uskaisin veikata, että jos on pelannut aiemmin mielellään Warcraft 3 –peliä, tulee Dota 2 miellyttämään varsin todennäköisesti myöskin. Dota 2 -pelin taustalla on nimittäin Warcraft-fanien luoma peliversio, josta tuli välittömästi hitti, jonka Valve otti siipiensä suojiin ja teki siitä sen ilmiön, joka se tänä päivänä on.Pelin takana ei siis ole ketään yhtä tiettyä henkilöä, vaan tätä peliä voi luonnehtia nimenomaan ruohonjuuritason kehitystyöksi. Vaikka Dota on muuttunut Dota 2:ksi, on se yhtä lailla samanlainen yhteisön eteenpäin luotsaama, jatkuvasti kehittyvä pelimenestyjä kuin ennenkin. Tällaista ihmisten ihmisille rakkaudella laatimia pelejä kannattaa mielellään, vai mitä?

 

Dota 2 carl invoker art helmet

 

Arvostus Pelistä
  • Jännitys
  • Grafiikka
  • Yleinen arvostus pelistä
4.3