Hearthstone – Korttipelisuosikkiani

Jos on sattunut pelaamaan World of Hearthstone sai markkinoille vuonna 2013 tultuaan osakseen jonkin verran epäilyä ja kritiikkiä, mutta siitä on kehittynyt kaikesta huolimatta yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ja koukuttavimmista digitaalisista korttipeleistä. Jos on joskus sattunut pelaamaan Worldcraftia, tuntuu Hearthstonen pelaaminen silloin varsin kotoisalta, sillä sen hahmot perustuvat pitkälti World of Worldcraftissa esiintyviin hahmoihin. Nuorena minun tuli pelattua WoW:in lisäksi kaveriporukassa Magic: The Gatheringiä, josta siirryin sitten luontevasti pelaamaan Hearthstonea, joka toimii käytännössä katsoen samalla periaatteella, vaikkakin yksinkertaisemmalla mallilla. Käytössä on vähemmän korttipakkoja ja resursseista on käytössä ainoastaan mana.

Grafiikat ovat Hearthstonessa kaikin puolin hienoja. Peliä pelatessa jokainen uusi kortti on kauniisti kuvitettu erilaisilla fantasiahahmoilla ja pelin tuoksinassa kuuluvat ääniefektit osuvat aivan nappiin, mutta Blizzardin peliltä tuskin voisikaan muuta odottaa. Pelin laatu ei jätä juurikaan moitteille varaa ja se onkin erityisen mukavaa myös siksi, että Hearthstone on täysin ilmaiseksi pelattavissa oleva peli niin koneella kuin mobiililaitteellakin. Sanoisin kuitenkin, että pelielämyksen kannalta Hearthstone tuntuu olevan kaikkein eniten elementissään tabletilla pelattavassa versiossa.

 

Hearthstone

 

Hearthstone säännöt ja eri pelihahmot

 

Hearthstone on peli, jossa alussa menee hetki kaikkien sen yksityiskohtien oppimiseen ja sääntöjen omaksumiseen. Hearthstonea pelatakseen ei kuitenkaan tarvitse kokemusta korttipeleistä välttämättä ollenkaan. Pelistä löytyy heti alkuun ensimmäisiin vaiheisiin käyttöön otettavaksi pieni opas, joka selittää korttien pelaamisen perusperiaatteen, pakan rakenteen sekä sen, milloin supervoimia tulee käyttää. Tämän jälkeen pelaaja päästetään itse peliin, jossa hänen tulee pelata joko konetta tai muita ihmisiä vastaan. Yksi koukuttavimmista asioista tässä pelissä on se, että alussa pelaajalla on käytössään ainoastaan mage-luokka.

Pelin edistyessä avautuvat muutkin luokat pikkuhiljaa samalla kun pelaaja päihittää muita luokkia ja saavuttaa uusia tasoja. Yksi asia, josta Hearthstonessa pidän erityisesti, on se, kuinka jokainen korttityyppi kuvaa osuvasti sen edustamaa sankarihahmoa. Soturit ovat itsepintaisia, aggressiivisia ja sitkeitä. Maget pitävät vastustajansa visusti loitolla aina pelin loppuvaiheille asti, jolloin he ottavat käyttöön erilaiset taikansa. Druideilla voi haluamansa mukaan pelata joko nopeasti ja ärhäkkäästi tai hitaasti ja manipuloivasti tappaa ennen kuin vastustaja pääsee käsiksi mihinkään muuhun kohteeseen. Joillain korteilla voi hyökätä heti kun sen on saanut itselleen, kun taas joidenkin korttien kohdalla täytyy odottaa seuraavaa vuoroa.

 

Hearthstone Goblin

 

Pelissä menestyy, mikäli osaa taidokkaasti hallita suuria kokonaisuuksia ja osaa ajoittaa siirtonsa juuri kohdilleen. Luulenkin, että Hearthstonessa kaikkein puoleensavetävin asia on se, kuinka pelaaja oppii vähitellen hallitsemaan pinnan alla kytevää kaaosta. Mikään ei päihitä sitä tunnetta, kun Hearthstonessa onnistuu keräämään vähitellen kasaan täydellisen pakan ja se tulee pelatuksi täysin nappiin ja suunnitelmien mukaisesti siten, että vastustaja on kuin puulla päähän lyöty hämmennyksestä.
Ainoa mieleeni tuleva huono puoli Hearthstonessa on se, että pelin jatkumisen kannalta ei parane olla sekuntiakaan offline-tilassa, joten luotettava nettiyhteys on tärkeässä asemassa.

Tämä onnistuu yleensä varsin hyvin koneella pelatessa, mutta usein tabletilla tai älypuhelimella peli saattaa yhtäkkiä katketa kesken, joka on erityisen kurjaa silloin kun on onnistunut keräämään kasaan hyvän korttisetin. Hearthstone on kaikin puolin mainio strategiapeli, jota suosittelen lämpimästi kaikille peleistä pitäville. Kannattaa kuitenkin lähteä pelaamaan sillä varauksella, ettei peli aina tunnu reilulta. Mikäli tuuriin pohjautuvat pelit turhauttavat, on Hearthstone luultavastikin pidemmän päälle väärä valinta. Peli on yleensä ohi vartin sisällä, joten tätä voi näppärästi pelata silloinkin kun aikaa ei ole käytössä kovinkaan paljon.

 

Garrosh Hellscream Hearthstone Heroes

Arvostus Pelistä
  • Jännitys
  • Grafiikka
  • Yleinen arvostus pelistä
4.9