League of Legendsissa on valtavasti eri hahmoja

Olen itse pelannut League of Legendsia eli LoLia noin kahden vuoden verran ja valehtelematta upottanut varmaan 800 tuntia sen pelaamiseen, mutta vielä se ei edes ole alkanut puuduttamaan. Vaikka peli julkaistiinkin ensimmäisen kerran jo vuonna 2009, on se onnistunut pysymään pinnalla ja ajankohtaisena aina tähän päivään saakka, kiitos jatkuvien päivitysten ja parannusten. LoL on Riot Gamesin ainoa peli, joten firma pistää kaikkensa likoon sen eteen ja tämän huomaa. Minä itse todella rakastan strategia- ja roolipelejä, ja League of Legendsissä yhdistyvät kummatkin juuri sopivasti.

League of Legends on mielestäni loistava peli, jolla on tarjota jotain uutta joka kerta. Yksi pelin parhaista puolista on ehdottomasti se, että taitotasolla ei ole lainkaan kattoa. Pelissä voi jatkuvasti kehittää pieniä yksityiskohtia taidoissaan, mutta ensin on päästävä yli tahmeasta alusta, jonka aikana täytyy omaksua valtavasti asioita voidakseen pelata sujuvasti. Harjoittelu tekee mestarin myös League of Legendsin kohdalla. League of Legends on moninpeli, jossa kukin pelaaja voi reaaliajassa hallita vain yhtä hahmoa kerralla. Pelissä esiintyy esimerkiksi minioneita, hirviöitä ja muita otuksia, jotka ovat tietokoneohjattuja ja suorittavat vain yksinkertaisia ja ennalta-arvattavia toimintoja. Pelissä on tavoitteena tuhota toisen joukkueen tukikohta eli Nexus.

League of Legendsissä ei ole mitään erityistä tarinaa taustalla. Jotakuta tämä saattaisi haitata, mutta ainakin omasta puolestani se on ihan OK, sillä pelaaminen on kuitenkin miellyttävää.  League of Legends on myös siitä hyvä peli, että sen pelaaminen on ilmaista. Pelaamisen kautta kerättävillä Influence-pisteillä ja normaalisti ostetuilla Riot-pisteillä voi lunastaa pelissä itselleen asioita. Tämä on hyvä siinä mielessä, että peliä voi pelata täysin ilmaiseksi, mutta halutessaan kuitenkin myös erilaiset ostokset ovat mahdollisia.

 

League of legends action

 

Pelin eri hahmot ja esineitä tuovat pelaamiseen upeasti syvyyttä

 

League of Legendsissa on valtavasti eri hahmoja ja esineitä, jotka tuovat pelaamiseen upeasti syvyyttä. Jotkut pelaajat saattavat sanoa, että DotA 2:ssa on paljon parempi valikoima, mutta mielestäni League of Legends ei paljoa sille häviä. Sillä on nimittäin yli 100 eri hahmoa tarjolla ja vaikka niiden välillä on paljon yhtäläisyyksiä, on jokainen hahmo silti ainutlaatuinen ja erilainen pelattava. Kullakin hahmolla on neljä erikoistaitoa, jotka jaetaan Q-, W-, E- ja R-näppäimille.

Yleensä kaksi ensinnä mainittua näppäintä toimivat aseina, E-näppäin on jonkinlainen hyödyllinen työkalu ja R-näppäin on yleensä kyseisen hahmon erikoistaito, jota voi käyttää vain tietyin väliajoin. Hahmoilla on hauska pelata, mutta itse olen huomannut, että peliyhtiö Riot on ehkä kehittänyt jo liikaakin hahmoja tähän peliin, sillä niiden välillä on yhä vähemmän ja vähemmän eroavaisuuksia. Mielestäni pelissä kannattaisi ennemminkin kehittää tasapainoisuutta kuin kasvattaa hahmojen kirjoa joka toinen viikko.

 

league of legends hahmo

 

League of Legends lähti käyntiin pienestä projektista, mutta nykyään sitä pelaa järisyttävät yli 25 miljoonaa pelaaja päivittäin. Itse harmittelen lähinnä sitä, että tähän peliin keskittyvillä foorumeilla liikkuu tunnetusti paljon ilkeitä ja kriittisiä kirjoittelijoita. Itse en siksi foorumeista sen vuoksi juurikaan piittaa, vaan keskityn mieluummin itse pelaamiseen. Kaiken kaikkiaan League of Legends on kuitenkin minulle tärkeä ja mieluinen peli, jonka parissa vietän mieluusti aikaa.

Siinä pääsee tekemään paljon yhteistyötä oman joukkueen kanssa, sillä pelissä menestyminen edellyttää myös joukkueen jäseniin luottamista. Tästä huolimatta pelistä löytyy kuitenkin myös mahdollisuus kehittää omaa, yksilöllistä pelaamistaan. Peli on kilpailuhenkeä kannustava ja varsin koukuttava. Loppujen lopuksi sitä on säännöistään ja mukautettavista elementeistään huolimatta varsin helppo oppia pelaamaan, joten suosittelen sitä myös aloitteleville pelaajille.

 

League of legends

Arvostus Pelistä
  • Jännitys
  • Grafiikka
  • Yleinen arvostus pelistä
4.9